Nieuws

Antwerpen Anders (Gazet van Antwerpen - CittA)

Stadsmagazine CittA bij de Gazet van Antwerpen besteedt 12 pagina's aan het nieuwe boek ANTWERPEN van Tom d'Haenens: "Fotograaf Tom d'Haenens brengt in zijn nieuwe fotoboek ANTWERPEN de stad schitterend in beeld. Negen maanden lang trok hij gewapend met zijn camera door de stad, op zoek naar plekken en uitzichten die zijn hart sneller doen slaan. Een van de uitzichten legde hij vast in deze adembenemende foto van stad en stroom, genomen vanuit de Boerentoren ..."

Succesvolle boekpresentatie ANTWERPEN (Think Video)

Antwerpen is voor velen een inspirerende stad, zo ook voor schrijvers en fotografen. De Gentse fotograaf Tom d'Haenens maakte een fotoboek over de koekenstad. Het boek toont Antwerpen uit een ander perspectief die Antwerpenaren nog niet eerder hebben gezien. Bekijk de reportage over de succesvolle boekpresentatie die plaatsvond op 14 december 2012 in het Felixpakhuis.

Zie meer

Topfotograaf Tom d'Haenens verrast met boek over Antwerpen (Gazet van Antwerpen)

Binnenkort ligt het boek ‘Antwerpen’ in de winkel, een indrukwekkend fotoboek van fotograaf Tom d’Haenens. Het Stadspark als New Yorks Central Park, de Konijnenpijp die je terugneemt naar het art deco-tijdperk en een ondergrondse wirwar van gangen. Met zijn foto’s verrast d’Haenens ook de rasechte Antwerpenaar. Een pronkstuk voor op de salontafel. 

Zie meer

Coming soon: nieuw boek ANTWERPEN

Uitgeverij View&Vision en topfotograaf Tom d’Haenens stellen op 14 december 2012 een uniek fotoboek over Antwerpen voor, een boek dat zelfs de rasechte Antwerpenaar zal verrassen! We portretteren de stad - inclusief de haven - zowel voor als achter de schermen, met al haar culturele, creatieve en architecturale troeven. De teksten zijn geschreven door Tanguy Ottomer, de veelzijdige BeroepsAntwerpenaar.

De "MG Tower" van topfotograaf Tom d'Haenens: "the sky is not the limit" (In The Picture)

Het fotoboek “MG tower” van topfotograaf Tom d’Haenens is een stevig boek geworden. Bijna even stevig als de toren zelf. En dat wil wat zeggen. Want volgens bouwpromotor Ignace De Paepe, die de 119 meter hoge toren aan Flanders Expo in 22 maanden tijd neerpootte, kan zelfs een inslag van een paar jumbojets dit reusachtig gebouw niet neerhalen. Al hadden ze 11 jaar terug in New-York ook nooit gedacht dat dit ooit kon gebeuren. Al van bij het graven van de eerste put op 3 maart 2009 was Tom d’Haenens erbij om het eerste beeld voor dit unieke boek te schieten. Vandaag op 20 april 2012 overhandigt hij op de 23-ste verdieping ( het schoon verdiep ) van de hoogste toren van Vlaanderen het eindresultaat aan minister-president Kris Peeters, burgemeester Daniël Termont en bouwpromotor Ignace De Paepe.

Zie meer

Eerste Gentse wolkenkrabber is klaar (Het Nieuwsblad)

De Gentse fotograaf Tom d'Haenens volgde van in het prille begin de bouwwerken van de MG Tower. In alle weersomstandigheden en geregeld vanuit een helikopter legde hij de evolutie van de bouwwerken vast. Het resultaat is een dik koffietafelboek als ode aan de MG Toren. 

Zie meer

Launch "MG Tower"

We are excited about tonight's launch of our next book on the construction of the MG Tower during the official opening of the highest tower of Flanders. 

Flanders Coast - Tom d'Haenens (Promenade)

Het heeft lang geduurd, maar koning winter slaat nu plots hard toe. De aanhoudende vriestemperaturen doen menigeen verlangen naar de zomer. Al wie daarbij onze kust in gedachten heeft, kan nu al genieten van 'Flanders Coast', het nieuwe kunstboek van fotograaf Tom d'Haenens over onze Belgische kust. Je weet wel, die bijzondere plaats waar de zee eindigt en het land begint. Al is die grens doorheen de geschiendenis verschillende malen hertekend door overstromingen en door de mens, zo blijkt uit de interessante duidingsteksten van journalist John Pauwels. ... Het resultaat is zonder meer verbluffend. Alleen al de cover - die doet denken aan een schilderij - overtuigt ons dat dit meer is dan een gewoon fotoboek. ... Met 'Flanders Coast' heeft fotograaf Tom d'Haenens, meer nog dan zijn vorige, mooie fotoboek 'Gent So Much City', dit keer een echt kunstboek gerealiseerd.

Fotograaf Tom d'Haenens brengt kust in beeld (Het Laatste Nieuws)

In Oostende is Flanders Coast, het nieuwste boek van de Gentse fotograaf Tom d'Haenens, voorgesteld. d'Haenens richtte voor dit prestigieuze werk het afgelopen jaar zijn camera op alle aspecten van de Vlaamse kustlijn.

Flanders Coast door de magische lens van Tom d'Haenens (In The Picture)

Met zijn gloednieuwe fotoboek “Flanders Coast” is Tom D’Haenens niet aan zijn proefstuk toe. In “Flanders Coast” laat Tom U onze kust zien, zoals U hem nooit eerder zag. Dank zij de steun van vele instanties, waaronder de Maritieme Dienstverlening en Kust van de Vlaamse overheid, gingen vele poorten open, die anders voor het grote publiek gesloten blijven. Maandenlang vertoefde Tom aan onze 67 km lange kustlijn, en ging daarbij geen enkele uitdaging uit de weg: meevaren met vissersboten op een woelige zee, dobberen in een sloep net voor de boeg van een groot containerschip en meevliegen op missie met de “Seaking”. Ook Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits zegde haar steun toe en was voor de voorstelling van het boek speciaal naar het “Thermae Palace” in Oostende afgezakt.

Zie meer

Fotoboek legt magie van de kust vast (Het Laatste Nieuws)

Tom d'Haenens stelde gisteren een origineel fotoboek voor over de Vlaamse kust. In 250 beelden krijgt de lezer niet alleen de schoonheid van het strand en de zee te zien, d'Haenens neemt je ook mee achter de schermen van de diverse diensten die actief zijn aan de kust.

Videoverslag boekvoorstelling "Gent So Much City"

Bekijk het videoverslag van de geslaagde boekvoorstelling van "Gent So Much City" in het Gentse operagebouw op 10/12/10.

Zie meer

Fotograaf Tom d'Haenens schenkt prijs weg voor Strafste Gentenaar (Het Nieuwsblad)

Fotograaf en Gentenaar Tom d'Haenens brengt Gent schitterend in beeld met het indrukwekkende boek 'Gent So Much City'. De coverfoto van het boek wordt geschonken aan de winnaar van de Strafste Gentenaar.

Zie meer

"Ik heb een groot gevoel voor Gent" (Het Nieuwsblad)

Tom D’haenens, genomineerd als Strafste Gentenaar, maakte vooral naam als fotograaf in een internationale bedrijfswereld. Hij reisde de wereld rond, sliep vaak meer in vliegtuigen dan in zijn eigen bed, maar sneed de banden met zijn thuisstad nooit door. In het boek ‘Gent So Much City’ verklaart hij zijn liefde aan zijn stad.

Zie meer

Gent, wijs eigenwijs (Eén - Vlaanderen Vakantieland)

Ben Roelants besluit Gent binnenstebuiten te keren en laat zich rondleiden door experts (o.a. Tom d'Haenens & Kurt Burgelman) die hem hoekjes van de stad tonen, zelfs onbekend bij echte Gentenaars.

Zie meer

"Ik vond dat het allemaal wel echt heel juist moest zijn" (Het Nieuwsblad)

Hij staat niet mee op de cover, en dat vindt hij zelf niet eens zo erg. Hij vond het al een hele eer om de teksten te mogen schrijven, want hij wou het echt wel heel graag doen. Kurt Burgelman, vooral bekend van Biezebaaze, werkte heel nauw samen met fotograaf Tom D'Haenens aan het boek Gent So Much City.

Zie meer

Gent So Much City: Interview met Tom d'Haenens & Kurt Burgelman (In The Picture)

"Gent So Much City” is een schitterend fotoboek van de hand en de lens van Gentenaar Tom d’Haenens. Meer dan 600 genodigden waren erbij, toen het boek vrijdagavond in de barokke zalen van het Gentse operagebouw officieel werd voorgesteld. Het is niet aan iedereen gegeven om je werk door prominenten als Paul Buysse (Bekaert) en Kris Peeters (Minister-president Vlaanderen ) te zien worden voorgesteld. Ook eerste schepen van de stad Gent Mathias De Clercq, die voor de gelegenheid burgemeester Termont verving, zwaaide met lovende woorden naar de auteur. Kurt Burgelman, die met zijn groep “Biezebaaze” ook nog eens de after-party opluisterde, werd bereid gevonden om in het boek wat verklarende teksten neer te pennen.

Zie meer

Win elke dag 1 exemplaar van "Gent So Much City" (Het Nieuwsblad)

Gent So Much City. Dat is de titel van het indrukwekkende fotoboek dat de Gentse fotograaf Tom D'Haenens vrijdagavond voorstelde in de Vlaamse Opera. Minister president Kris Peeters kwam het boek bejubelen. De Gentenaar berichtte al uitvoerig over dit boek, en de komende dagen mag u ook nog een interview met tekstschrijver Kurt Burgelman verwachten. Maar er is meer: we mogen met Gentenaar.be vijf exemplaren van het boek weggeven.

Zie meer

"Dit is geen boek over de Graslei" (Het Nieuwsblad)

Een boek om van achterover te vallen. Dat is onze eerste indruk na het bekijken, betasten en doorbladeren van 'Gent So much city', het zogenaamde salontafelboek dat de Gentse fotograaf Tom D'haenens samen met Kurt Burgelman maakte. Minister-president Kris Peeters kwam het gisterenavond in de Vlaamse Opera voorstellen. 

Zie meer